Search

3 tips voor internet in je auto

Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van het internet, en zo ook in de auto. Vooral tijdens lange autoritten of op vakantie is het handig om verbonden te zijn. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat je kunt internetten in je auto, en is het mogelijk om direct een simkaart in je auto zelf te plaatsen? Bekijk in dit artikel 3 tips voor internet in je auto!

1. Telefoon met hotspot

Een handige manier om op meerdere apparaten tegelijk internet te krijgen, is door het inzetten van een persoonlijke hotspot op je telefoon. Anderen in de auto kunnen hiermee verbinding maken om zo te kunnen internetten.

Houd overigens wel rekening met hoger dataverbruik wanneer je hiervoor kiest. Iedereen in de auto maakt namelijk gebruik van dezelfde data. Zorg er dus voor dat je databundel groot genoeg is, of dat je voldoende beltegoed op je simkaart hebt.

2. Data simkaart in auto

Met een data simkaart auto wordt een sim bedoeld die direct in je auto gaat, zodat je het internet via je auto systeem kunt gebruiken. Vooral nieuwere auto’s zullen deze optie hebben, bijvoorbeeld via een multimediasysteem. Het is aangeraden om te controleren of je auto een simkaartslot heeft, zodat je weet of je er een simkaart in kunt plaatsen.

De voornaamste reden om direct een data simkaart in een auto te plaatsen, is zodat er gebruik kan worden gemaakt van het internet zonder dat er een ander apparaat tussen zit. Op deze manier kan er onder andere gebruik worden gemaakt van navigatie, het luisteren van muziek, en andere toepassingen, direct via het autosysteem zelf.

Doordat alleen internet hier relevant is, is een data only simkaart het populairst. Er bestaan echter ook standaard simkaarten die gebruikt kunnen worden.

3. Een MiFi router gebruiken

Met een mobiele router zorg je voor internet op meerdere apparaten. Hierbij is het dus niet meer nodig om voor ieder apparaat een losse simkaart te gebruiken. Dit is vooral handig voor langere autoritten, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat. Plaats een simkaart in een router en gebruik deze in de auto zodat iedereen verbinding kan maken met het internet.

Op de meeste MiFi routers kunnen 10 tot 15 apparaten aangesloten worden. Dit is voor de meesten ruim voldoende om telefoons, tablets, laptops en meer te verbinden.

Ook in een MiFi router is het kiezen voor een data simkaart populair, omdat ook hiermee alleen internetten mogelijk is.